Kıbrıs Rum bölümündeki Larnaka Büyük Mescidi’ne taarruzda bulunulduğu ve olayla ilgili bir kişinin tutuklandığı açıklandı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2 Aralık akşamı Larnaka Büyük Mescidi’ne bir taarruz gerçekleştiği belirtildi.
Atakta yaralanma yahut can kaybının olmadığı bildirilen açıklamada, Rum polisi tarafından yürütülen soruşturmanın sonucu yakalanan 1 kişinin tutuklandığı kaydedildi.
Din İşleri Lideri Ahmet Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs Rum kısmında bulunan Larnaka Büyük Mescidi’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İbadethanelere taarruz barışa değil, kin, nefret ve hasımlığın artmasına yol açar. KKTC Din İşleri Başkanlığı olarak olayın meydana geldiği yerdeki yetkilileri hem bu yakışıksız saldırıyı takibe hem de manevi kıymetlerimizin sembolleri niteliğindeki mabetleri korumakta hassasiyete çağırıyoruz.” tabirlerini kullandı.