T24 Dış Haberler
Kremlin, ABD’nin Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’e yaptırım uygulamasının baÄŸlantıların koparılmasına eÅŸ paha olacağını tabir etti.
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ABD Senatosu’ndaki Demokratların kaleme aldığı yaptırım paketini “çok olumsuz bulduklarını” belirtti ve paketin Moskova’ya baskı yapılmasını hedeflediÄŸi deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Peskov, ABD’nin Putin’e yaptırım kararı almasının, ABD-Rusya baÄŸlarını koparmaya eÅŸ bedel olacağını belirtti.Â
Peskov, Rusya’nın bu hafta ABD ile yaptığı görüşmelerin “baÅŸarısız” olduÄŸunu belirtti ve temel mevzularda uyuÅŸmazlıklar olduÄŸunu vurguladı.
Bu hafta kurulan Rusya-Batı temaslarında birtakım müspet ‘nüanslar’ olduÄŸunu belirten Peskov, “Biz nüans deÄŸil, somut sonuç arıyoruz” diye konuÅŸtu.
Washington, geçen hafta yapığı açıklamalarda Rusya’nın taleplerini kabul edemeyeceklerini söylemiÅŸti. ABD DışiÅŸleri Bakanı Antony Blinken, krizin diplomatik yollarla çözülmesini tercih edeceklerini belirtirken Lider Joe Biden, Ukrayna’nın iÅŸgal edilmesinin Rusya için önemli sonuçları olacağını belirtmiÅŸti.Â
Kiev, Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edildiÄŸi 2014 yılından bu yana ülkenin Rusya sonundaki iki bölgede ayrılıkçılarla savaşıyor. SavaÅŸ boyunca 13 bin kiÅŸi hayatını kaybetti.
Kiev, Rusya’nın ayrılıkçılara askeri dayanak saÄŸladığını tabir ederken Moskova bu argümanları reddediyor.
Öte yandan Kiev ve Batı ülkeleri, Rusya’nın hudutta yaklaşık 100 bin asker topladığını ve Ukrayna’yı iÅŸgale hazırlandığını argüman ediyor.
İlgili