Eski AKP milletvekili ve Yeni Şafak muharriri Mehmet Metiner, Yeni Akit gazetesi muharriri Abdurrahman Dilipak hakkında açılan davaların çekilmesini istedi.
Metiner Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Reis’imden ve partimden ricamdır: Lütfen Abdurrahman Dilipak hakkında açılan davalar hemen geri çekilsin! Dilipak her şeye karşın bizim değerimizdir. Kendi ortamızda helalleşmeyi sağlayacak ahlaka ve olgunluğa sahip olduğumuzu gösterme günüdür.” sözünü kullandı.
Ne olmuştu?
İstanbul Mukavelesi’nin kaldırılmasını savunan Abdurrahman Dilipak Temmuz 20202’de kaleme aldığı yazısında “AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi üzere davranıyorlar. Hem memleketler arası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum ‘Yeşil Sermaye’ de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim ‘Yeşil sermaye’ davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, besin zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!” sözünü kullanmıştı. AKP’li bayanlara ‘Fahişe’ dediği gerekçesiyle AK Parti teşkilatları Abdurrahman Dilipak’a dava açmıştı.