Barcelona, Ronald Koeman‘ın misyonuna son verdikten sonra Xavi Hernandez konusunda ısrarcı. Katar cephesi ise farklı bir talepte bulundu.
La Liga devi Barcelona’da kara bulutlar dağılmıyor. Üst üste gelen makus sonuçların akabinde faturayı Ronald Koeman’a kesen Katalan devi Hollandalı teknik adamla yollarını ayırdı.
Yeni teknik yönetici arayışlarını sürdüren Barcelona’da birkaç isim gündemde lakin birinci sırada Xavi Hernandez var. Barcelona, kendi efsanesini vazifeye getirmek için tüm şartlara hazır. Fakat Xavi’nin Al Sadd’daki kontratı devam ediyor.
Xavi 2015 yazında Barcelona’dan ayrılıp Al Sadd’a transfer olmuştu. Katar takımında dört dönem geçirdikten sonra 2019’da mesleğini noktaladı. Fakat grupta kaldı ve Al Sadd’ın teknik yöneticiliğine getirildi.
Barcelona, Al Sadd ile kontratı devam eden Xavi ile çoktan temasa geçti. Katalan devi Xavi’nin kulübüyle de temasta.
Katarlılar, Laporta’yı Doha’ya istiyor
AS gazetesinin tezine nazaran Barcelona, Al Sadd ile görüşmesine karşın Katar cephesi Laporta’yı Doha’ya istiyor.
Argümana nazaran Katar grubu karşı tarafın hürmetini hissetmek için birebir görüşme dışında rastgele bir hususta onay vermek istemiyor. Bu nedenle Laporta’nın Doha’ya gitmesi gerekiyor.
Xavi’nin mukavelesinde tazminat unsuru var. Bu nedenle Barça cephesi Katar grubuna karşı hassas davranmak zorunda. Tüm bu gelişmeler ışığında Laporta’nın Doha’ya gitmek için Katar kulübünün üst seviye yöneticilerinden randevu alacağı öne sürüldü.
Hazırlık maçı formülü
Xavi’nin Al Sadd’daki kontratı devam ediyor ve İspanyol teknik adam kontrat devam ederken kulüpten ayrılır ya da bir öbür kulübe imza atarsa Al Sadd’a tazminat ödemek zorunda.
Barcelona bu husustaki tazminat bedelini ödemek yerine farklı bir seçenekle işi bitirmek istiyor. Teze nazaran Katalan devi, Al Sadd’a Xavi karşılığında hazırlık maçı teklif edecek. Böylelikle Barcelona, Doha’da Al Sadd ile bir ya da birden fazla hazırlık maçı yapacak.
İlgili