Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, Olimpik Marsilya maçı öncesi açıklamalarda bulundu, “Marsilya maçının telafisi yok, Fenerbahçe maçının telafisi var” dedi. Terim, Mostafa Mohamed ile devam etmek istediklerini söyledi.
Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, “Marsilya maçının ehemmiyetinin önüne rastgele bir şeyi geçirmek istemiyorum. Kesinlikle ki bizim için ezeli rakibimizle oynadığımız maçlar çok değerli, çok üzüldük. Fakat bana hangisi daha kıymetli diye sorarsanız, Marsilya maçı daha kıymetlidir derim” dedi.
UEFA Avrupa Ligi E Kümesi 5’inci maçında yarın Fransa’nın Marsilya ekibi ile karşılaşacak Galatasaray’da teknik yönetici Fatih Terim, karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısına katıldı.
Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim, Fenerbahçe maçında kırmızı kart görmesiyle ilgili gelen soruya şu karşılığı verdi:
“Basın toplantısını izleyenlerin, benden pazar günü oynanan derbi maçıyla ilgili yorumlar yapmamı, bir şeyler söylememi beklediğini anlıyorum. Derbi heyecanları, hakem yanlışları ve yabancı kuralları üzere yaratılan ilüzyonlardan kendimizi kurtarmalıyız. Bizim büyük resme bakmamız lazım. 100 yılı aşkın müddettir biz birbirimizle oynuyoruz. Yeniyoruz, yeniliyoruz. Bu dün olduğu üzere, yarın da devam edecek. Bu doğal bir süreç. Fakat Galatasaray’ın önder olduğu, kazanması halinde, Rusya’dan gelecek Lazio’nun puan kaybında kendisini direkt kümeden çıkaracağı bir ortamda, bu tip ilüzyonlarla uğraşayacak vaktimiz yok. Çok vaktimiz var onun için. Onlarla yaşayarak bir yere gelemeyiz. Marsilya maçının kıymetinin önüne rastgele bir şeyi geçirmek istemiyorum. Kesinlikle ki bizim için ezeli rakibimizle oynadığımız maçlar çok kıymetli, çok üzüldük. Ancak bana hangisi daha değerli diye sorarsanız, Marsilya maçı daha değerlidir derim. Fenerbahçe maçının telafisi vardır, bu maçın telafisi yoktur. Çok güçlü bir maç oynamışız ancak 10’larca durumla galibiyetle dönememişiz. Marsilya maçının önüne hiçbir şey geçmemeli, geçmeyecek de.
Mohamed’in mukavelesi konusu
Ekibin birçok gol konumuna girip değerlendirememesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Terim, “Diagne de, Mostafa da, Halil de bizim gol beklentisi olan oyuncularımız. Vakit zaman hepsine baht verdik. Atmaya başlarlarsa devam edeceklerini düşünüyorum. Tahminen ben de kimi maçlarda diğerlerini tercih edebilirdim. Görüş problemi. Ben arkadaşlarıma güveniyorum. Mostafa ile ilgili karar vermek için daha vaktimiz var. Lakin sonucun ne olduğunu göreceğiz, şayet uzatırsak ki niyetimiz o istikamette. Golcülerimizin bu kadar durum bulmada daha fazla gol yapması bizi öbür bir yere taşırdı. Umarım en kısa vakitte başlarlar, daha çok vaktimiz var. Yarın hem bizim hem ülkemiz için çok kıymetli gayretlerden bir tanesi” dedi.
“Biz istiyoruz ki, kümesi önder olarak bitirip şubat ayında maç oynamayalım”
“Bizim çıktığımız her 11, idealdir” diyen tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu: “Marsilya kadrosunun çok güçlü bir grup olduğunu hepimiz gördük. Defanstaki başarımız, bütünlüğümüz bizim için artı. Orada birkaç duruma biz yaklaşmışız, onlara vermemişiz. Oyunun momentumu bilhassa ikinci yarıda onların eline geçmiş. Burada oyuncularımızdan beklentim, oyunu ele almamız. Marsilya kolay bir ekip değil, çok sıkıntı bir ekip. Çok sıkıntı ve sert geçecek bir maç olacak. Turnuvanın öncesinde, kura çekimi öncesinde, UEFA Avrupa Ligi’nin favorilerinden gösterilen bir kadro ile oynayacağız. Kazanmanın manası bir öteki alışılmış ki ancak yarın berabere kalır, Lokomotiv Moskova da Lazio’yu yenerse yeniden gidiyoruz. Dayanılmaz bir mümkünlük zinciri var. Buradan gidemeye de biliriz. Lokomotiv Moskova bile gidebilir. Buna çok dikkat etmeliyiz. İsteğimiz, bitirip, oradan gelecek iki neticeyi de bekleyip, o hoş duyguyu yaşamak. Biz istiyoruz ki, kümesi önder olarak bitirip şubat ayında maç oynamayalım ve ocak ayındaki niyetlerimizi uygulayalım, şubata, marta diğer bir durumda çıkalım.
“Sisteme baktığımız vakit çok hakikat işliyor”
Oyuncularının ulusal grupta gösterdiği performanslardan ötürü çok keyifli olduğunu lisana getiren Fatih Terim, “Barış, Kerem, Taylan, Halil, Berkan, Ümit Ulusal Grup’ta çok oyuncumuz var. Morutan, Cicaldau. Marcao ve Nelsson’u saymıyoruz bile. Galatasaray’a transfer, nizamlı talih, ulusal kadro ve Avrupa üzere görünüyor. Biz her oyuncumuzu çok seviyoruz ve burada kalmasını istiyoruz. Galatasaray’da oynamak temel olandır, o isteği görmek isteriz. Lakin giden oyuncularımız da oldu. Onlar bizim manevi elçilerimiz. Bu da bir kulübün, bilhassa ekonomik külfeti olan kulüplerin en değerli gelir kaynağı olmalıdır. Kâfi ki idaremiz, liderimiz bedelini biçsinler. Sisteme baktığımız vakit çok hakikat işliyor. Kerem büyük bir kademe kaydetti. Barış’tan da, Berkan’dan da çok mutluyum. Halil’e de çok seviniyorum. Bu bizim için gurur kaynağı” sözlerini kullandı.
“O seyirci atmosferinde onlardan beklemediğimiz şeyler oluyor”
“Genç oyuncuların kimi yükleri kaldıramadığını oyunun birinci dakikalarında görüyoruz” diyen Fatih Terim, “O seyirci atmosferinde onlardan beklemediğimiz şeyler oluyor. Olağan bu birinci kere gördükleri bir şey. Buna karşı durabilmek, bunu kaldırabilmek çok kolay bir şey değil. Bunun badiresini görüyoruz. Tahminen fizik olarak daha çok yenilenebiliyorlar fakat mental olarak bunun altında kaldıklarını bazen görüyorum” açıklamasını yaptı.
“Eleştiriler olacaktıır; kâfi ki dozunda, edeplice, ahlaklıca olsun”
“Kendinizle ilgili tenkitleri görüyor musunuz?” sorusuna Terim, “Tabii ki kulağıma geliyor, görüyorum, okuyorum. Tenkitler olacaktır. Kâfi ki dozunda, edeplice, ahlaklıca olsun. Onları anlamaya çalışıyorum. Galatasaray kadrosu bu, düzgün gitmiyorsa tenkitler olur. Nasıl kaybettik, onlara bakalım. Bir gün gelirse ben de isim veririm, onlar Fatih Terim demiyor mu? Oradan sonra daha rahat adres bulur herkes” cevabını verdi ve kelamlarını noktaladı.