Harika Lig devleri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin takımına katmak istediği Cedric Bakambu, 3 yıl evvel ayrıldığı La Liga’ya geri dönüyor. Beijing Guoan’a veda eden Bakambu’nun yeni rotası Barcelona olacak.
Galatasaray’ın transfer gündeminde olduğu tez edilen Kongolu forvet Cedric Bakambu’nun Çin macerası sona erdi.
2018 yılından beri Beijing Guoan forması giyen 30 yaşındaki futbolcu, kontratının sona ermesinin akabinde Çin grubundan ayrıldı. Beijing Guoan’dan yapılan resmi açıklamada, “Adını kalbimizde yaşatacağız Cedric Bakambu. Asla unutulmayacaksın” tabirlerine yer verildi.
Kongolü forvet de toplumsal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Şehre sonsuza dek minnettarım. Maceramız süperdi. Gollerin hepsini birlikte attık, kupayı bir arada kazandık. Birlikte başardık. Taraftara, işçiye ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepinizi özleyeceğim” tabirlerini kullandı.
Agüero’nun yerine Barcelona’ya
Fenerbahçe’nin de transferi için teşebbüslerde bulunduğu Bakambu için Galatasaray’ın devreye girdiği ve temsilcileriyle görüşme yaptığı sav edilmişti lakin 30 yaşındaki forvetin yeni rotası Barcelona olacak.
İspanyol basınında yer alan habere nazaran, Sergio Agüero‘nun sakatlığı nedeniyle forvet arayan Barcelona’nın Bakambu’da karar kıldığı belirtildi. Ekonomik zorluklar yaşayan Katalan takımının Bakambu’yu tercih etmesinde bonservisinin elinde olmasının değerli yer tuttuğu kaydedildi.
Bakambu’nun 2020 yılında da Barcelona’ya transferi konuşulmuş lakin Katalan takımı Braithwaite’te karar kılmıştı.
Çin’de geçirdiği müddet boyunca 87 maçta 58 gol atan 30 yaşındaki futbolcu, 2018’de 40 milyon euro karşılığında Villarreal’den transfer edilmişti.