Galatasaray ve Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde 5. maçlarına çıkıyor. E Kümesi’nde uÄŸraÅŸ eden sarı-kırmızılılar, Nef Stadı’nda Fransa temsilcisi Olimpik Marsilya’yı ağırlayacak. 20.45’te baÅŸlayacak karşılaÅŸmayı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Tobias Stieler yönetecek. D Kümesinde çaba eden sarı-lacivertliler ise Yunanistan grubu Olympiakos’a konuk olacak. Pire kentindeki Georgios Karaiskakis Stadı’nda oynanacak müsabaka, TSİ 23.00’te baÅŸlayacak. Çabayı İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz yönetecek. İki müsabaka da Exxen dijital platformundan canlı yayınlanacak.
Galatasaray, Marsilya’yı ağırlıyor
E Kümesi’nde çıktığı 4 maçta ikiÅŸer galibiyet ve beraberlik alan sarı-kırmızılı grup, 8 puanla namaÄŸlup önder durumda bulunuyor. Tüm maçlarda berabere kalan Fransız ekibi ise 4 puanla 3. sırada yer alıyor.
Galatasaray, taraftarı önünde 1 puan alması durumunda birinci 2’de yer alarak kümeden çıkmayı garantileyecek.
İki grup ortasında kümede yapılan birinci maç 0-0 sona ermişti.
Kümedeki öteki maçta ise birebir saatte Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova, İtalyan grubu Lazio’yu ağırlayacak.
Galatasaray’da 2 eksik
Sarı-kırmızılı kadroda 2 futbolcu sakatlığı nedeniyle ekipteki yerini alamayacak.
Kaptan Arda Turan ile Fransız sağ bek Sacha Boey bugünkü müsabakada forma giyemeyecek.
UEFA’ya bildirilen takımda yer almayan OÄŸulcan ÇaÄŸlayan, Aytaç Kara, Gustavo Assunçao ve Fatih Öztürk de Marsilya maçında vazife yapamayacak.
Galatasaray’da Mbaye Diagne ile Fernando Muslera bugünkü müsabakada sarı kart görmeleri durumunda 9 Aralık’ta Lazio ile deplasmanda yapılacak kritik karşılaÅŸmada cezalı duruma düşecek.
Olimpik Marsilya’da ise cezalı Dimitri Payet ile Valentin Rongier Galatasaray’a karşı uÄŸraÅŸ edemeyecek.
 UEFA Avrupa Ligi E Kümesi 5. maçında bugün Fransa’nın Olimpik Marsilya takımını konuk edecek Galatasaray, Avrupa kupalarında 299. kere sahne alacak.
Sarı-kırmızılı kadro, Avrupa kupalarında çıktığı 298 karşılaÅŸmanın 105’inden galibiyetle ayrıldı. 114 müsabakada rakiplerine maÄŸlup olan Galatasaray, 79 çabayı ise beraberlikle tamamladı.
Avrupa arenasında rakip fileleri 396 sefer havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 444 gole mani olamadı.
“Kupa 2″de 89. randevu
Galatasaray, Avrupa’nın 2 numaralı kupasında 89. sefer uÄŸraÅŸ edecek.
UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi isimleriyle düzenlenen tertipte 88 maça çıkan sarı-kırmızılılar, 35 galibiyet, 29 beraberlik ve 24 hezimet yaşadı.
Galatasaray, kelam konusu maçlarda 137 gol atarken kalesindeki 109 gole pürüz olamadı.
Olası 11’ler
Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan, Cicaldau, Morutan, Feghouli, Kerem, Halil,
Marsilya: Lopez, Lirola, Saliba, Balerdi, Amavi, Gueye, Gerson, Harit, De La Fuente, Luis Henrique, Milik
Galatasaray kümesi başkan bitirirse ne olacak?
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde kümesini baÅŸkan bitirmesi durumunda direkt son 16 cinsine ismini yazdıracak. Son 16 cinsinde baÅŸarılı olan gruplar sırasıyla çeyrek final, yarı final ve final uÄŸraşı verecek.
Galatasaray kümesi ikinci bitirirse ne olacak?
Bu döneme kadar UEFA Avrupa Ligi’nde kümesini birinci ikide bitiren kadrolar son 32 cinsinde gayret etme hakkı kazanıyordu. Fakat bu dönem Konferans Ligi’nin baÅŸlamasıyla Avrupa Ligi kümelerindeki kadro sayısı 48’den 32’ye indi.
Avrupa Ligi kümelerindeki kadro sayısının 32’ye düşmesiyle kümesini ikinci bitiren ekipleri yeni bir senaryo bekliyor.
UEFA Avrupa Ligi kümelerinde ikinci olan 8 grup, Åžampiyonlar Ligi kümelerini üçüncü bitiren 8 grupla play-off gayreti verecek. Play-off uÄŸraşını kazanan 8 ekip, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 çeÅŸidi uÄŸraşına katılmaya hak kazanacak.
Avrupa Ligi’nde kümesi baÅŸkan tamamlayan 8 ekip rastgele bir play-off maçı oynamadan son 16 çeÅŸidine yükselecek.
Fenerbahçe, Olympiakos’a konuk oluyor
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Kümesi’nin 5. haftasında bugün Yunanistan takımı Olympiakos’a konuk olacak.
Yunanistan’ın Pire kentindeki Georgios Karaiskakis Stadı’nda oynanacak müsabaka, TSİ 23.00’te baÅŸlayacak. İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz’un yöneteceÄŸi çaba, Exxen dijital platformundan canlı yayımlanacak.
Kümede 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaÅŸayan Fenerbahçe, 5 puanla 3. sırada yer alıyor. İstanbul’da oynanan maçta Olympiakos’a 3-0 yenilen sarı-lacivertliler, bugün kazanarak rakibinden rövanşı almaya çalışacak.
Galatasaray derbisinde aldığı galibiyetle moral bulan Fenerbahçe, Olympiakos’a üstünlük kurması halinde puanını 8’e çıkaracak ve son hafta maçları öncesinde avantaj elde edecek.
D Kümesi’nde 2 galibiyet ve 2 yenilgi sonucunda hanesine 6 puan yazdıran Olympiakos ise 2. basamakta bulunuyor.
Fenerbahçe’de 2 eksik
Sarı-lacivertli grupta 2 futbolcu, sakatlıkları nedeniyle Olympiakos’a karşı forma giyemeyecek.
Tedavilerine devam edilen Altay Bayındır ile Enner Valencia, bugün kadrodaki yerlerini alamayacak.
Kadroyla çalışmalara baÅŸlayan Luiz Gustavo’nun da takımda yer alması beklenmiyor. UEFA’ya bildirilen listede yer almayan Miguel Crespo, Burak Kapacak ve Serdar Dursun da karşılaÅŸmada misyon yapmayacak.
Sloven oyuncu Miha Zajc ise sarı kart ceza hududunda bulunuyor. Zajc, bugün üçüncü sarı kartını görmesi halinde cezalı duruma düşecek ve 9 Aralık’ta Eintracht Frankfurt ile yapılacak müsabakada oynayamayacak.
Olympiakos ligde önder
Yunanistan Birinci Futbol Ligi’nde sergilediÄŸi performansla dikkati çeken Olympiakos, namaÄŸlup liderliÄŸini sürdürüyor.
Oynadığı 10 maçta 8 galibiyet ve 2 beraberlik yaÅŸayan Pire takımı, hanesine 26 puan yazdırdı. En yakın rakibi AEK’nın 6 puan önünde bulunan Olympiakos, ligdeki son 5 maçını kazanmayı baÅŸardı.
UEFA Avrupa Ligi D Kümesi’nin 5. haftasında bugün Yunanistan takımı Olympiakos’a konuk olacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 237. kere sahne alacak.
Sarı-lacivertli futbol kadrosu, Avrupa’da oynadığı 236 müsabakada 87 galibiyet, 50 beraberlik ve 99 yenilgi yaÅŸadı. Bu maçlarda 296 defa fileleri havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 346 gol gördü.
“Kupa 2″de 123. karşılaÅŸmasına çıkacak
Fenerbahçe, Avrupa futbolunun kulüpler seviyesindeki 2 numaralı tertibinde 123. maçını oynayacak.
Daha evvel UEFA Kupası olarak isimlendirilen ve 2009-2010 döneminden itibaren UEFA Avrupa Ligi ismiyle devam eden “Kupa 2″de 122 müsabakaya çıkan sarı-lacivertliler, 52 galibiyet, 29 beraberlik ve 41 maÄŸlubiyet yaÅŸadı.
Kelam konusu karşılaşmalarda 166 kere ağları sarsan Fenerbahçe, kalesinde ise 158 gole mahzur olamadı.
Vitor Pereira idaresinde Avrupa’da 23. maç
Fenerbahçe, Portekizli teknik yönetici Vitor Pereira idaresinde Avrupa kupalarında 23. sefer uğraş edecek.
Sarı-lacivertli takım, Pereira ile Avrupa’da oynadığı 22 müsabakanın 10’unu kazandı, 7’sinde berabere kaldı, 5’inde alandan maÄŸlup ayrıldı.
Bu maçlarda 31 defa fileleri havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 26 gol gördü.
Mümkün 11’ler
Fenerbahçe: Berke, Kim Min Jae, Tisserand, Novak, İrfan Can, Zajc, Sosa, Ferdi, Mert Hakan, Pelkas, Berisha
Olympiakos: T. VaclÃk, K. Lala, S. Papastathopoulos, P. Cissé, O. Reabciuk, A. Camara, Y. M’Vila, M. Camara, G. Masouras, H. Onyekuru, Y. El-Arabi
Fenerbahçe’nin kümeden çıkma hesapları
Fenerbahçe kümeden çıkmak için sıralamada üstünde bulunan iki gruptan en az birini geçmek zorunda.
İHTİMAL 1: Fenerbahçe kümenin bir sonraki maçında Olimpiakos ile karşılaÅŸacak. Bu maçın kazanılması durumunda sarı-lacivertliler 8 puana yükselecek ve 6 puanlı Olimpiakos’u geride bırakarak ikinci sıraya çıkacak. Böylelikle Fenerbahçe son maçlara girerken birinci iki sırada olacak ve son maçın sonucu kümedeki durumunu belirleyecek.
İHTİMAL 2: Fenerbahçe, Olimpiakos ile berabere kalırsa iÅŸini zora bırakacak. Beraberlik durumunda Olimpiakos son haftaya bir puan önde girecek ve son maçta Royal Antwerp’e karşı alacakları galibiyet, Fenerbahçe’yi saf dışı bırakacak. Fakat buna karşın Fenerbahçe, Olimpiakos ile berabere kalırsa son haftaya birinci iki umutlarını taşımış olacak.
İHTİMAL 3: Fenerbahçe, Olimpiakos’a yenilirse UEFA Avrupa Ligi’ne veda edecek. Bu durumda birinci iki talihini yitirecek olan Fenerbahçe kümenin sonucuna nazaran Konferans Ligi’nde yarış hakkı kazanacak. Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’ne gitmesi için kümesi üçüncü bitirmesi gerekiyor.
Fenerbahçe kümesi önder bitirirse ne olacak?
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde kümesini önder bitirmesi durumunda direkt son 16 çeÅŸidine ismini yazdıracak. Son 16 tipinde baÅŸarılı olan gruplar sırasıyla çeyrek final, yarı final ve final çabası verecek.
Fenerbahçe kümesi ikinci bitirirse ne olacak?
Bu döneme kadar UEFA Avrupa Ligi’nde kümesini birinci ikide bitiren ekipler son 32 çeÅŸidinde çaba etme hakkı kazanıyordu. Lakin bu dönem Konferans Ligi’nin baÅŸlamasıyla Avrupa Ligi kümelerindeki ekip sayısı 48’den 32’ye indi.
Avrupa Ligi kümelerindeki grup sayısının 32’ye düşmesiyle kümesini ikinci bitiren grupları yeni bir senaryo bekliyor.
UEFA Avrupa Ligi kümelerinde ikinci olan 8 ekip, Åžampiyonlar Ligi kümelerini üçüncü bitiren 8 grupla play-off çabası verecek. Play-off uÄŸraşını kazanan 8 ekip, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 çeÅŸidi gayretine katılmaya hak kazanacak.
Avrupa Ligi’nde kümesi baÅŸkan tamamlayan 8 grup rastgele bir play-off maçı oynamadan son 16 çeÅŸidine yükselecek.