Türkiye’nin de bulunduÄŸu G Kümesini 1. sırada tamamlayan ve 2022 Dünya Kupası biletini alan Hollanda’da teknik yönetici Louis van Gaal maç sonu basın toplantısında “Türkiye ile Norveç’in ardında kalıp Dünya Kupası’na gidemeseydik katiyetle emekli olacaktım” sözlerini kullandı.
2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde Avrupa kümeleri tamamlandı. A Ulusal Kadro’nun play-off hakkı kazandığı kümede Hollanda, Katar’da düzenlenecek turnuvaya direkt iÅŸtirak elde etti.
Eleme kümesinin son haftası büyük bir heyecana sahne oldu. A Ulusal Kadro geriye düştüğü KaradaÄŸ deplasmanından 2-1’lik galibiyetle ayrılmayı baÅŸardı.
Türkiye’nin maçı kazanması durumunda Dünya Kupası’na direkt gitme ihtimali bulunuyordu. Lakin bunun için Norveç’in de son maçta Hollanda’yı deplasmanda yenmesi gerekiyordu. Bu durumda Türkiye direkt gidecek, Norveç play-off hakkı elde edecek, Hollanda ise kümesi üçüncü bitirecekti.
Lakin Hollanda konutunda Norveç’i son kısımda bulduÄŸu gollerle 2-0 maÄŸlup ederek sürprize müsaade vermedi. Kümesi birinci bitiren Hollanda, Katar için yerini ayırtırken Türkiye ise ikinci olarak play-off yolunu tuttu. Norveç ise üçüncü oldu.
Louis van Gaal: Emekli olacaktım
Hollanda Teknik Yöneticisi Louis van Gaal, Norveç maçından sonra yaptığı açıklamada makûs bir sonuç halinde mesleğini noktalama kararı verdiğini itiraf etti.
Van Gaal basın toplantısında, “Türkiye ile Norveç’in ardında kalıp Dünya Kupası’na gidemeseydik mutlaka emekli olacaktım” kelamlarını kullandı.
Tecrübeli teknik adam, “Artık kulüp deÄŸil, ulusal grup çalıştırmak istediÄŸimi söylemiÅŸtim. Öbür ülkelerden de teklifler vardı. Lakin kaybetseydik bu benim son vazifem olurdu” formunda konuÅŸtu.
Hollanda, Van Gaal idaresinde ne yaptı?
Frank de Boer’un misyonuna son verildikten sonra Hollanda’da üçüncü Van Gaal devri baÅŸladı.
70 yaşındaki teknik yönetici daha evvel 2000-01 ve 2012-14 yılları ortasında da ülkesini çalıştırmıştı.
Dünya Kupası Elemeleri’nde Hollanda’nın başında 6 maça çıkan Van Gaal maÄŸlubiyet yüzü görmedi. Bu süreçte 4 maçını kazanan Hollanda, Norveç ve KaradaÄŸ ile berabere kaldı. Van Gaal idaresinde 14 puan toplayan Portakallar, Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı.
Hollanda, 2018’de eleme kümesini üçüncü bitirmiÅŸ ve Rusya’daki Dünya Kupası’na gidememiÅŸti.
Â
Â