Türkiye Kick Boks Federasyonu Lideri Salim Kayıcı, “Sevgi ile sporu birleÅŸtiriyoruz. En büyük özelliklerimizden biri de bu. Bu da kick boks topluluÄŸunun ne kadar büyük bir topluluk olduÄŸunu gösterir. Kick boksu kick boks yapan bu deÄŸerlerlerdir. Kick boks bir halk sporudur. Onun için her yerdeyiz” dedi.
Salim Kayıcı, konuÄŸu olduÄŸu AA Spor Sohbetleri’nde Türk kick boksundaki son geliÅŸmeler ve maksatlarına ait deÄŸerlendirmelerde bulundu.
Federasyonun 5. OlaÄŸan Genel Åžurası’nda tekrar lider seçildiÄŸini anımsatan Kayıcı, yıllar içerisinde Türkiye’nin 81 iline kick boksu yaymayı baÅŸardıklarını belirterek, “Aktif lisanslı atlet sayısında olimpik olan ve olmayan federasyonlar içerisinde 5’inci sırada yer alıyoruz. Resmi olarak 300 bine yakın lisanslı atlete ulaÅŸtık. Memleketler arası karşılaÅŸmalarda en fazla madalya alan federasyonlar ortasında birinci sıradayız. Bu bizim için büyük gurur.” dedi.
Güvenlikle ilgili birçok kamu kurum ve kuruluÅŸuyla eÄŸitim iÅŸ birlikleri yaptıklarını anlatan Kayıcı, “Türkiye’nin 81 vilayetinde faaliyet yürütüyoruz. Kamu kuruluÅŸlarında birçoklarında varız, birçok meslek kümesine hitap ediyoruz. Åžu an Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olsun, özel kuvvetler olsun, jandarmadan, emniyet teÅŸkilatımıza kadar birçok güvenlik kurumumuzda faal kick boks yapılıyor.” diye konuÅŸtu.
“Kick boks halk sporudur, onun için her yerdeyiz”
Salim Kayıcı, kick boksun bir halk sporu olduÄŸunu belirterek, hedeflerinin bu branşı tüm Türkiye’ye yaymak olduÄŸunu lisana getirdi.
Bu kapsamda Türkiye Ferdi Kick Boks Şampiyonası’nı Şırnak’ta yaptıklarını hatırlatan Kayıcı, “Orada tertibe yaklaşık bin 500 kiÅŸi katıldı. Şırnak halkı bizi çok hoÅŸ karşıladı. Şırnak’a tahminen ön yargıyla gelenler oldu ancak emin olun ayrılırken de hüzünle döndüler. Orada çok hoÅŸ takviye gördük. İşte kick boks ile bu sevgiyi kazanıyoruz. Sevgi ile sporu birleÅŸtiriyoruz. En büyük özelliklerimizden biri de bu. Bu da kick boks topluluÄŸunun ne kadar büyük bir topluluk olduÄŸunu gösterir. Kick boksu kick boks yapan bu deÄŸerlerlerdir. Kick boks bir halk sporudur. Onun için her yerdeyiz. Unutmayın ki gidemediÄŸiniz yer sizin deÄŸildir.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
İlgili