Manchester City’nin sahipleri, portföyüne 11. kulübü eklemek teÅŸebbüslere baÅŸladı.
Manchester City’nin sahibi Pir Mansour bin Zayed Al Nahyan, zincir kulüp hissedarlığını dünyaya yaymak istiyor.
The Sun’da yer alan habere nazaran, City Football Group’un temsilcileri geçen hafta sonu Spartak Moskova’nın genel müdürü ile bir ortaya geldi. Rus kaynaklar, City’nin sermaye temelli grubun yüzde 20 payını satın almakla ilgilendiÄŸini öne sürdü.
Mutabakata varılması halinde City Football Group’un dünya çapındaki takımındaki kulüp sayısı 11’e yükselecek.
Kümenin elinde paylarını bulundurduğu kulüpler ortasında Manchester City başta olmak üzere New York City, Melbourne City(ABD), Yokohama F Marinos(Japonya), Montevideo City Torque(Uruguay), Girona(İspanya), Sichuan Jiuniu(Çin), Mumbai City(Hindistan), Lommel SK(Belçika) ve Troyes(Fransa) yer alıyor.
Pir Mansour bin Zayed Al Nahyan kimdir?
1970 doÄŸumlu Pir Mansour bin Zayed Al Nahyan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nde siyasetçi ve Abu Dabi iktidar ailesinin bir üyesidir. Abu Dabi CumhurbaÅŸkanı Halife bin Zayed Al Nahyan’ın kardeÅŸidir. Yüksek Petrol Kurulu üyesi, Memleketler arası Petrol Yatırım Åžirketi ve Abu Dabi Yatırım Kurulu dahil çok sayıda yatırım ÅŸirketlerinin idare ÅŸurası üyesidir.
Mansour ayrıyeten, Virgin Galactic ve Sky News Arabistan üzere ticari teşebbüsler şirketlerinde bir dizi paya sahiptir.
Pir Mansour’un net servertinin 22 milyar Dolar civarında olduÄŸu iddia ediliyor.