İskoçya Premier Lig’de Motherwell’den Dundee United’a transfer olan Tony Watt, hakkında yapılan tenkitlere cevap verdi. Transferi gündem yaratan Watt, ‘Parayı seçseydim Türkiye’ye yahut Dubai’ye giderdim” dedi.
Orta transfer periyodunda İskoçya Premier Lig’de Motherwell’den Dundee United’a transfer olan Tony Watt, paranın peşinden gittiği tarafındaki tenkitlere çarpıcı bir cevap verdi.
Ligin en golcü oyuncusu pozisyonundaki 28 yaşındaki İskoç forvet, daha evvel yaptığı açıklamada Motherwell’de kendisini meskeninde hissettiğini söylemiş ve kulübüyle yeni bir mukavele imzalayabileceğini belirtmişti. Fakat, yıldız futbolcunun ülkenin Doğu’sundaki Dundee United’a transferi tartışmaları da beraberinde getirdi.
Daha fazla para kazanmak için Dundee’nin teklifini kabul ettiği savlarına karşılık veren deneyimli forvet, yalnızca parayla ilgilenseydi Türkiye yahut Dubai’ye gitmeyi tercih edeceğini söyledi.
“Bu kulübe sportif nedenlerle katıldım” diyen Watt şu tabirleri kullandı:
“İnsanlar parayı seçtiğimi düşünüyor. O denli olsaydı, İngiltere’de, Dubai’de ya da bana teklifte bulunan öteki bir yerde olurdum. Dönem başında Dubai’ye gitmek için bir teklif aldım. Ocak ayının birinci haftasında Türkiye’nin en üst liginden biri beni aradı ancak gönlüm buraya transfer olmaktan yanaydı.”
Parayı seçmekle suçlandı
Watt’ın, ligde Motherwell’den 6 puan geride bulunan ve şampiyonluk uğraşı için birinci 6’ya girme konusunda daha dezavantajlı pozisyondaki Dundee United’a transfer olması kamuoyunda şaşırtan bir gelişme olarak görüldü. Ligde 25 puanla 7. sırada yer alan Dundee United, oynadığı son 11 maçın 8’ini kaybetti, 1’ini kazandı ve 1 kere de berabere kaldı.
Celtic altyapısında yetişen Watt, Standard Liege, Charlton Athletic, Blackburn, Cardiff, CSKA Sofia ve St. Johnstone üzere ekiplerde forma giydi. Son olarak 2020’de Motherwell’e transfer olan Watt, iki dönemde 70 maçta 19 gol atıp 11 asist yaptı. İskoç forvet, bu dönem oynadığı 25 maçta ise 10 gol-2 asistlik performans sergiledi.