Ağustosböceği istilası başladı! Uçan böceklerin nerede ortaya çıktığını öğrenin

Jandarma

New member
Tarihi ağustosböceği istilası kapımızda!

Ağustosböcekleri olarak bilinen gürültülü uçan böcekler yerden çıkmaya başladı ve sonunda diğer 15 eyalette ortaya çıkmadan önce Kuzey Carolina ve Güney Carolina'da vızıldadıkları görüldü.

Bir ila iki inç uzunluğundaki böcekler topraktan yükseliyor ve birkaç hafta süren çılgın bir çiftleşme çılgınlığına başlamadan önce kanatlar çıkarıyor.

Trilyonlarca olmasa da milyarlarca iki ağustos böceği grubu önümüzdeki aylarda ABD'nin 17 eyaletinde 1803'ten beri görülmeyen nadir bir doğal olayda ortaya çıkacak.

Ağustosböceği İstilası: BALIKÇILAR İÇİN 'İNANILMAZ' BİR AMERİKAN FENOMENİ VE BONANZA



Kuluçka XIX yetişkin bir ağustosböceği, 1 Mayıs 2024'te Kuzey Carolina'daki Chapel Hill'deki Kuzey Carolina Üniversitesi'ndeki dış iskeletinden ortaya çıkıyor. Milyarlarca uçan böcek bu yıl 17 eyalette ortaya çıkacak. (Sean Rayford/Getty Images)


Thomas Jefferson'un başkan olduğu dönemde, 221 yıl içinde ilk kez iki ağustos böceği türü (XIX ve XIII) aynı anda yerden yükseldi ve bunun 2244'e kadar tekrar olması beklenmiyor.

Böcekler sağlam gövdelere, şişkin bileşik kırmızı gözlere ve üç inçlik kanat açıklığına sahip zarsı kanatlara sahiptir.

İki yavru birlikte 17 eyaletin bazı kısımlarını kapsayacak: Alabama, Arkansas, Georgia, Iowa, Indiana, Illinois, Kentucky, Louisiana, Maryland, Missouri, Mississippi, Kuzey Carolina, Oklahoma, Güney Carolina, Tennessee, Virginia ve Wisconsin. Amerika Birleşik Devletleri Orman Servisi.

Yeni yayınlanan videoda ağustosböceklerinin bir ağaca tırmandığı görülüyor, diğer görüntülerde ise böceklerin bir gölgeliğin ışıkları altında uçtuğu, yakındaki bir duvara akın ettiği ve yerde süründüğü görülebiliyor.

Güney Carolina'daki Clemson Üniversitesi'nde fahri profesör ve uzatma böcek bilimci olan Eric Benson geçen ay Haberler Digital'e “Bu oldukça şaşırtıcı bir fenomen, yani benzersiz” dedi.

Benson, “Bildiğimiz en uzun ömürlü böceklerden biri ve bir böceğin 13 veya 17 yıl boyunca yeraltında kalabileceği ve sonra neredeyse aynı anda hepsi senkronize bir şekilde topraktan çıkabileceği gerçeği” dedi. söz konusu. “Bu benim için şaşırtıcı. Doğanın dünyadaki en havalı olaylarından biri.”


2024 ağustos böcekleri haritası


Amerika Birleşik Devletleri'nin doğusunda Nisan'dan Mayıs 2024'e kadar ağustosböceği yavrularının ortaya çıkışını gösteren bir USDA Orman Hizmeti haritası. Kırmızı renkli alanlar, 17 yıllık bir yavru olan Kuluçka XIII'ün ortaya çıkması beklenen yerleri gösteriyor. Mavi alanlar, 13 yıllık bir yavru olan Brood XIX'in ortaya çıkması beklenen yerleri gösteriyor. Sarı alan, bu yavru çıkışlarının Illinois'de çakışmasının beklendiği yerleri göstermektedir. (USDA Orman Hizmeti grafiği)


NADİR ağustosböcekleri yavruları yakında gelecek: ONLARI NE ZAMAN BEKLİYORUZ VE SİZİN İÇİN NE ANLAMA GELİYOR

Tüm dünyada yaklaşık 190 ağustos böceği türü vardır, ancak her 13 veya 17 yılda bir ortaya çıkan periyodik ağustosböceklerini yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nin doğusunda bulabilirsiniz.

EPA, ağustosböceklerinin insanlara, evcil hayvanlara, ev bahçelerine veya mahsullere zarar vermediğini söylüyor. Aynı zamanda kuşlar ve memeliler için de değerli bir besin kaynağıdırlar.

Sosyal medyadaki bir videoya göre hindiler ağustosböcekleriyle ziyafet çekiyor. X'te yayınlanan videoda, mahsulü kesilmiş ölü bir hindi görülüyor ve kuşun yuttuğu en az bir düzine ağustosböceği ortaya çıkıyor.

Benson, “Tarihte bile Yerli Amerikalılar ağustosböcekleri yiyorlardı çünkü birdenbire tüm bu muhteşem protein kucağınıza düşüyor” dedi.

Benson, ağustosböceklerinin en yoğun faaliyet döneminin şu andan haziran başına kadar olduğunu ve genellikle zemin sıcaklığı 64 dereceye ulaştığında güzel bir yağmurdan sonra ortaya çıktıklarını açıkladı.

“Bir yüzeye, genellikle bir ağacın gövdesine ya da evinizin, bir arabanın, bir çitin ya da buna benzer bir yere doğru sürünerek tırmanırlar. Onlar böceklerdir, bu yüzden kendilerine ulaşabilmek için derilerini dökmeleri gerekir. Bir sonraki aşamaya geçecekler ve olgunlaşmamış derilerini çıkaracakları son tüy dökümünü geçirecekler ve kanatları olan yetişkin derilerine kavuşacaklar” dedi Benson.

“Deri değiştirecekler, kanatlarını açacaklar, sertleşecekler ve hazır olduklarında ağaçlara doğru uçacaklar.”

Sonunda ağustosböceklerinin gürültülü bir şekilde çiftleşeceğini ve ardından dişilerin yumurtalarını ağaç dallarına bırakacağını söyledi. Yumurtadan çıkacaklar ve süreç tekrarlanana kadar önümüzdeki 13 veya 17 yıl boyunca kalacakları yere düşecekler.

Bazı yerlerde o kadar çok ağustosböceği aynı anda ses çıkarır ki, ses seviyeleri gazla çalışan çim biçme makinesi veya motosiklete eşdeğer olan 90 ila 120 desibele kadar çıkabilir. ABD Orman Hizmeti diyor.

Bu arada, çiftleşen ağustosböcekleri ölecek ve ev sahipleri, çok sayıda birlikte ölürlerse kötü kokabilecekleri için ölü leşlerin bahçelerine konmamasını umarak kalacaklar.


Birkaç yavru XIX ağustos böceği yerde sürünüyor


Birkaç yavru XIX ağustos böceği, 1 Mayıs 2024'te Kuzey Carolina Üniversitesi'nde yerde sürünüyor. Milyarlarca iki grup ağustosböceği, 17 ABD eyaletinde, 1803'ten beri görülmeyen nadir bir doğal fenomende ortaya çıkacak. (Sean Rayford/Getty Images)


Yumurtalarını küçük ağaç dallarına bırakan dişiler genç ağaçlara zarar verebilir ve EPA, böcekleri dışarıda tutmak için olgunlaşan fidanların ağ veya ağ ile kapatılmasını tavsiye eder.

Uzmanlar ayrıca ev sahiplerine havuzları, veranda mobilyalarını veya benzeri eşyaları aktif olduklarında ağustosböceği veya pisliklerinden korumalarını tavsiye ediyor.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Smithsonian Enstitüsü'nün Washington'daki Ulusal Doğa Tarihi Müzesi'nden böcek bilimci Floyd Shockley'e göre, kuluçka XIII ağustosböcekleri 17 yıllık bir döngüde ortaya çıkıyor ve çoğunlukla kuzey Illinois, doğu Iowa, güney Wisconsin ve kuzeybatı Indiana'daki birkaç ilçeyle sınırlı.

Brood XIX, 13 yıllık biraz daha kısa bir döngüde ortaya çıkıyor ve Alabama, Arkansas, Georgia, Indiana, Illinois, Kentucky, Louisiana, Maryland, Missouri, Mississippi, Kuzey Carolina, Oklahoma, Güney Carolina, Tennessee ve Virginia'da yaygın olarak dağıtılıyor. Shockley'e göre toplam 15 eyalet. İki kuluçka birlikte 17 eyaletin bazı kısımlarını kapsıyor.

Bu iki yavru yalnızca Illinois'in merkezinde ve bazen de Indiana'da küçük bir alanda örtüşüyor. Yavrular arasında melezleşme potansiyeline sahip olacak kadar yakındırlar.


Brood XIX ağustos böceği tuğlalı bir yoldan geçiyor


Bir Brood XIX ağustosböceği, 1 Mayıs 2024'te Kuzey Carolina Üniversitesi kampüsünde tuğla bir yoldan geçiyor. (Sean Rayford/Getty Images)




Michael Dorgan, Haberler Digital ve Fox Business'ın yazarıdır.

michael.dorgan@haberler adresine ipuçları gönderebilir ve onu Twitter'da @M_Dorgan'da takip edebilirsiniz.