Kula Erzurum arası kaç saat ?

Idealist

New member
Kula – Erzurum Arası Kaç Saat? Bir Yolculuğun Hikâyesi

Herkese selam! Hepimizin hayatında vardır ya hani; yolculuk dediğin sadece bir mesafe katetmek değildir, içinde anılar, sohbetler, tartışmalar ve kahkahalar taşır. Geçen yaz Kula’dan Erzurum’a yaptığımız yolculuğu sizinle paylaşmak istiyorum. Hem “kaç saat sürdü?” sorusuna cevap olacak hem de yolculuk sırasında yaşanan insan hallerine dair samimi bir kesit sunacak.

---

Yola Çıkış: Hesap Kitap

Sabahın erken saatinde Kula’dan yola çıkmaya karar verdik. Yanımızda dört kişi vardık: Ben, çocukluk arkadaşım Mehmet, ablam Elif ve onun yakın arkadaşı Zeynep. Daha ilk dakikalarda erkeklerin ve kadınların yaklaşım farkı ortaya çıkmaya başlamıştı.

Mehmet telefonu açtı, haritayı kontrol etti:

“Bakın, toplamda yaklaşık 1.200 kilometre. Normal şartlarda 15-16 saat sürer. Eğer molaları iyi planlarsak akşama Erzurum’a varırız.”

Ablam Elif ise camdan dışarıya bakarak, “O kadar yol yapacağız, ama önemli olan birbirimize tahammül etmek. Arada kahve içelim, biraz sohbet edelim. Yoksa yol çekilmez,” dedi.

İşte o anda anladım: Erkeklerin hesap kitapla, stratejiyle başlattığı yolculuk; kadınların duygusal bağlarla süsleyeceği bir serüvene dönüşecekti.

---

Yolda İlk Durak: Kahvaltı Tartışması

İzmir-Ankara otoyolunda bir dinlenme tesisinde durduk. Mehmet yine planına sadıktı: “Arkadaşlar, hızlıca kahvaltı yapalım. 20 dakikadan fazla oyalanmayalım.”

Zeynep ise menüyü incelerken, “Ama yol uzun, iyi bir kahvaltı yapmazsak herkesin morali düşer. Biraz keyif de lazım, değil mi?” dedi.

Ben ortada kalmıştım, çünkü aç karnına uzun yol çekilmezdi. Sonunda Elif devreye girdi:

“Tamam, Mehmet’in dediği gibi vakti çok uzatmayalım ama herkesin mutlu olacağı bir şeyler de yiyelim. Yarım saatten fazla kalmayız.”

Sonuç? Hem zaman kaybetmedik, hem de yolun keyfine varmaya başladık. Burada bile erkeklerin pratik çözüm arayışı ile kadınların empatik yaklaşımı güzel bir denge oluşturmuştu.

---

Anadolu Yollarında Sohbetler

Yol ilerledikçe sohbetler de derinleşti. Mehmet, Erzurum’a vardığımızda hangi güzergâhtan gideceğimizi anlatıyor, haritada kestirme yolları işaretliyordu. Ona göre mesele, en kısa zamanda hedefe ulaşmaktı.

Elif ve Zeynep ise başka bir boyutta yolculuk yapıyordu. Onlar, “Yolda gördüğümüz köylerde acaba insanların hayatı nasıl?” diye düşünüyor, kamyonların arkasındaki yazıları okuyarak gülüyorlardı. Benim aklımda ise iki dünyanın da karışımı vardı. Bir yanım “hedefe odaklı”ydı, bir yanım da “anın tadını çıkar.”

---

Zorluklarla Mücadele

Eskişehir’i geçtikten sonra uzun bir trafik sıkışıklığına yakalandık. Mehmet’in yüz ifadesi değişti: “Bu kadar beklersek varış saatimiz sarkar!” dedi.

Zeynep ise gülerek, “Bence sorun değil, biraz müzik açalım, arabada eğleniriz. Yolu güzelleştiren şey bizim enerjimiz.”

Elif hemen Spotify’dan bir yol şarkısı listesi açtı. Araç içi bir anda küçük bir konser alanına dönüştü. Evet, saat kaybediyorduk ama moral kazanıyorduk. Erkeklerin stratejik bakışıyla kadınların duygusal dayanışması birleşince sıkıntılı an bile keyifli bir hatıraya dönüşmüştü.

---

Geceye Doğru: Yorgunluk ve Dayanışma

Geceye yaklaşırken hepimiz yorgun düşmeye başladık. Mehmet direksiyon başında hesap yapıyordu: “Şu hızla gidersek sabaha karşı Erzurum’a gireriz. Ama ben biraz mola almak istiyorum.”

Elif hemen devreye girdi: “Senin güvenliğin daha önemli. Yorulduysan duralım. Biz de kahve içer, biraz sohbet ederiz.”

O an fark ettim ki, erkekler çözüm ararken kadınlar insanı unutmuyordu. Stratejiyle empati birleştiğinde daha güvenli ve daha keyifli bir yolculuk ortaya çıkıyordu.

---

Erzurum’a Varış: Zafer ve Paylaşım

Sabaha karşı Erzurum tabelasını gördüğümüzde hepimiz derin bir nefes aldık. Yolculuk toplamda 17 saat sürmüştü. Normal şartlarda 15-16 saatte varılabilirdi, ama yol üzerindeki sohbetler, kahkahalar ve küçük sürprizlerle bu süre bizim için bir ömre bedel olmuştu.

Mehmet: “Planın dışına çıktık ama sonunda vardık.”

Zeynep: “Ama bu yolculuğu asıl hatırlatan şey birlikte yaşadığımız anlar olacak.”

Herkesin bakışı farklıydı ama sonuç aynıydı: Kula’dan Erzurum’a yapılan yolculuk, sadece kilometre değil, aynı zamanda dostluğun, sabrın ve paylaşımın ölçüsüydü.

---

Tartışmaya Açık Sorular

Sevgili forum dostları, siz hiç böyle uzun bir yolculuk yaptınız mı? Sizce yolculukta önemli olan hızlı ve planlı gitmek mi, yoksa yolun keyfini çıkarmak mı? Erkeklerin “hedefe varma” odaklı yaklaşımı mı daha mantıklı, yoksa kadınların “anı yaşa” bakışı mı daha değerli?

Ve en önemlisi: Kula’dan Erzurum’a 17 saatte vardığımız bu yolculuk size göre uzun mu, yoksa tam tadında mı?

---

Sonuç

Kula – Erzurum arası mesafe, aslında sadece bir rakam ya da saat hesabı değil. Bu yolculuk bize gösterdi ki; erkeklerin çözüm odaklı bakış açısı ile kadınların empatik yaklaşımı bir araya geldiğinde, yolun kendisi varıştan daha anlamlı oluyor. Çünkü önemli olan sadece Erzurum’a ulaşmak değil, o yolda kimlerle, nasıl yürüdüğümüzdür.

---

Bu yazı yaklaşık 820 kelime civarındadır.