Windows 10 Kurtarma Nasıl Yapılır ?

Mahli

Global Mod
Global Mod
Windows 10 Kurtarma Nasıl Yapılır?

Windows 10 kullanıcıları için bilgisayarlarının işletim sistemlerini onarmak veya sorunları gidermek bazen kaçınılmaz olabilir. Neyse ki, Windows 10'un kurtarma seçenekleri oldukça kapsamlıdır ve genellikle sorunları çözmek için yeterli olabilir. İşte adım adım Windows 10 kurtarma işlemi:

[BA]1. Başlangıç Ekranına Erişme[/BA]

Öncelikle, bilgisayarınızı başlatmalısınız. Eğer Windows 10 doğru şekilde başlamıyorsa, genellikle bilgisayarınızı birkaç kez yeniden başlatarak Başlangıç Ekranına ulaşabilirsiniz. Bu ekran, Windows'un çeşitli kurtarma seçeneklerine erişmenizi sağlar.

[BA]2. Kurtarma Ortamını Seçme[/BA]

Başlangıç Ekranına ulaştıktan sonra, "Sorun Giderme" seçeneğine tıklamanız gerekecek. Ardından, "Gelişmiş Seçenekler"e gidin. Bu seçenekler arasında, bilgisayarınızı kurtarmak için kullanabileceğiniz çeşitli araçlar bulunmaktadır.

[BA]3. Sorun Giderme Seçeneklerini İnceleme[/BA]

"Gelişmiş Seçenekler"e tıkladıktan sonra, farklı kurtarma seçeneklerini göreceksiniz. Bu seçenekler arasında "Sistem Geri Yükleme", "Komut İstemi", "Sıfırlama" ve "Geri Yükleme" bulunur. Her bir seçenek, farklı sorunları gidermek için tasarlanmıştır.

[BA]4. Sistem Geri Yükleme[/BA]

Eğer bilgisayarınızda son yapılan değişikliklerin sorunlara neden olduğunu düşünüyorsanız, "Sistem Geri Yükleme"yi seçebilirsiniz. Bu seçenek, bilgisayarınızı daha önceki bir zamana geri döndürerek sorunları gidermenize olanak tanır.

[BA]5. Komut İstemi Kullanma[/BA]

Eğer bilgisayarınız normal şekilde başlamıyorsa ve çeşitli hata mesajları alıyorsanız, "Komut İstemi"ni kullanarak sorunları elle çözmeyi deneyebilirsiniz. Komut İstemi, disk sorunlarını düzeltmek veya başlatma sorunlarını gidermek için kullanışlı bir araçtır.

[BA]6. Sıfırlama veya Yeniden Yükleme[/BA]

Eğer bilgisayarınızdaki sorunlar çok büyükse ve diğer kurtarma seçenekleri işe yaramazsa, "Sıfırlama" veya "Yeniden Yükleme" seçeneklerini düşünebilirsiniz. Bu seçenekler, bilgisayarınızı fabrika ayarlarına geri döndürerek sorunları gidermenizi sağlar.

Windows 10'un kurtarma seçenekleri genellikle kullanıcıların sorunlarını çözmelerine yardımcı olabilir. Ancak, bazı durumlarda, ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz ve profesyonel yardım almanız gerekebilir. Bu nedenle, bilgisayarınızda herhangi bir değişiklik yapmadan önce verilerinizi yedeklemeniz önemlidir. Ayrıca, bilgisayarınızı güncel tutmak ve düzenli olarak antivirüs taraması yapmak da sorunları önlemenize yardımcı olabilir.