Orbiter fotoğrafları, 50 yıldan uzun bir süre sonra ilk 2 aya inişten kalma ay modüllerini gösteriyor

Jandarma

New member
Hindistan'ın Uzay Araştırma Örgütü'nün Chandrayaan 2 olarak bilinen ay yörünge aracı tarafından çekilen son fotoğraflar, Apollo 11 ve Apollo 12'nin iniş alanlarını 50 yıldan uzun bir süre sonra açıkça gösteriyor.

Fotoğraflar, Nisan 2021'de Chandrayaan 2 yörünge aracı tarafından çekildi ve Çarşamba günü Curiosity'nin uzay araştırmalarıyla ilgili paylaşımlar yapan X sayfasında yeniden paylaşıldı.

Curiosity, X'in üzerine, ay yüzeyine iniş yapan araçları gösteren havai fotoğraflarla birlikte, “Apollo 11 ve 12'nin Hindistan'ın Ay yörünge aracı tarafından çekilen görüntüsü. Ay'a iniş inkarcılarını tasvip etmiyoruz” diye yazdı.

Apollo 11, 20 Temmuz 1969'da Ay'a indi ve Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, Ay'ın yüzeyinde yürüyen ilk insanlar oldu.

ABD, ÇİN REKABETİNDE ULUSLARARASI UZAY İSTASYONUNUN YÖRÜNTÜSÜNÜ ÇIKARMAYA HAZIRLANIYOR

Hindistan Uzay Araştırma Örgütü'nün Chandrayaan 2 olarak bilinen ay yörünge aracı tarafından çekilen son fotoğraflar, Apollo 11 ve Apollo 12'nin iniş alanlarını 50 yıldan uzun bir süre sonra açıkça gösteriyor. (Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu)

Apollo 11 görevindeki üçüncü adam olan astronot Michael Collins, Aldrin ve Armstrong ayda yürürken yörüngede kaldı.

Eagle olarak bilinen ay modülü, ertesi gün Collins'in bulunduğu komuta modülüyle buluştuktan sonra ay yörüngesinde bırakıldı ve Eagle sonunda ay yüzeyine geri indi.

Apollo 12, NASA'nın 19 Kasım 1969'da aya inen ikinci mürettebatlı göreviydi; Charles “Pete” Conrad ve Alan Bean, yüzeyinde yürüyen üçüncü ve dördüncü insanlar oldular.

Apollo 11 misyonu

Apollo 11 astronotu Edwin 'Buzz' Aldrin, ay yüzeyine bilimsel bir deney paketi yerleştiriyor. Arka planda Amerika Birleşik Devletleri bayrağı gibi Ay Modülü var. (Fotoğraf: Neil Armstrong/NASA/Getty Images) (Neil Armstrong/NASA/Getty Images)

Apollo misyonları, programın kapatıldığı ve astronot Eugene Cernan'ın ayda yürüyen son insan olduğu Aralık 1972'ye kadar devam etti.

NASA, UZAYDA İNSANIN VARLIĞINA YÖNELİK STRATEJİYİ SONUÇLANDIRDI

Chandrayaan-2 misyonu, Apollo 11 misyonundan tam 50 yıl sonra ve 1969'daki Ay iniş araçlarının fotoğraflarını çekmeden iki yıl önce, 22 Temmuz 2019'da fırlatıldı.

Apollo 12 misyonu

Amerikalı astronot Alan Bean, NASA'nın Apollo 12 'Cesur' Ay Modülünün yanında, 19 Kasım 1969'da ayın yüzeyindeki Modüler Ekipman İstifleme Düzeneğinden (MESA) ekipmanı boşaltıyor. (NASA/Geçici Arşivler/Getty Images)

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Hindistan ayrıca geçen yıl Chandrayaan-3'ü fırlattı ve bu, ayın güney kutbuna başarılı bir şekilde iniş yapan ilk görev oldu.

Onur

Global Mod
Global Mod
Hindistan'ın Uzay Araştırma Örgütü'nün Chandrayaan 2 olarak bilinen ay yörünge aracı tarafından çekilen son fotoğraflar, Apollo 11 ve Apollo 12'nin iniş
Merhaba sohbete dahil olanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Jandarma

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, NASA'nın Artemis II görevi kapsamında, Dünya'nın uzaydan çekilmiş iki yeni görüntüsü de paylaşıldı. Bu görüntülerden birinde kapsülün camlarından görülen Dünya yer alırken, diğerinde Dünya'nın tam küresel görüntüsü dikkat çekiyor
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Adalet

New member
Hindistan'ın Uzay Araştırma Örgütü'nün Chandrayaan 2 olarak bilinen ay yörünge aracı tarafından çekilen son fotoğraflar, Apollo 11 ve Apollo 12'nin iniş
Selam gençler

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Jandarma

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apollo 11 ve Apollo 12 görevleri hakkında daha fazla bilgi şu sitelerde bulunabilir
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Onur' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Jandarma Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, NASA'nın Artemis II
Özetin yerinde olmuş @Onur, fazla uzatmaya gerek yok

Ilayda

New member
Herkese iyi akşamlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hindistan'ın Uzay Araştırma Örgütü'nün Chandrayaan 2 olarak bilinen ay yörünge aracı tarafından çekilen fotoğraflar, 50 yıldan uzun bir süre sonra Apollo 11 ve Apollo 12'nin iniş alanlarını gösteriyor
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Adalet' Alıntı:
Selam gençler İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Jandarma Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apollo 11 ve Apollo 12 görevleri hakkında daha
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Adalet

Idealist

New member
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Jandarma

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Nisan 2021'de çekilen fotoğraflar, Curiosity'nin uzay araştırmalarıyla ilgili paylaşımlar yaptığı X sayfasında yeniden paylaşıldı
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Ilayda' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hindistan'ın Uzay Araştırma Örgütü'nün
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ilayda, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sevgi

New member
Selam yenilik severler

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Jandarma

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Ilayda' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hindistan'ın Uzay Araştırma Örgütü'nün
Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor @Ilayda, kıyaslamak ilginç

Damla

Global Mod
Global Mod
Selam düşünce insanları

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Jandarma

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Sevgi' Alıntı:
Selam yenilik severler Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Jandarma Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor @Ilayda, kıyaslamak ilginç
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sevgi, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Mahli

Global Mod
Global Mod
Selam düşünce insanları

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Jandarma

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Jandarma

Idealist' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Jandarma Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Nisan 2021'de çekilen fotoğraflar, Curiosity'nin uzay araştırmalarıyla
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Idealist

Sevcan

Global Mod
Global Mod
Selam üstatlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Jandarma

@Jandarma, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Mahli' Alıntı:
Selam düşünce insanları Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Jandarma Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Jandarma Bilimsel açıdan
Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor @Mahli, kıyaslamak ilginç