Yeni keşfedilen asteroit, Tesla Roadster'ın uzaya fırlatıldığı ortaya çıkıyor

Jandarma

New member
Elon Musk'un mizah anlayışı bu dünyanın dışında.

SpaceX CEO'su yörüngeye bir Tesla Roadster'ı başlattıktan sonra, Massachusetts'teki Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi'ndeki küçük gezegen merkezinden gökbilimciler bu ayın başlarında bir asteroit ile karıştırdı.

Küçük Gezegen Merkezi ile birlikte gökbilimcilerin 2018 CN41'i tescil ettirmesinden bir gün sonra, aslında Musk'ın Roadster olduğunu açıkladıklarında 3 Ocak'ta silindi.

Merkez, web sitesinde 2018 CN41'in kayıt defterinin “yörüngenin yapay bir nesne, 2018-017a, falcon ağır üst aşamaya Tesla Roadster ile eşleştiği belirtildi. . “

SpaceX Starship'den Enkaz Gökyüzünde Streaks

SpaceX CEO'su yörüngeye bir Tesla Roadster'ı başlattıktan sonra, Massachusetts'teki Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi'ndeki küçük gezegen merkezinden gökbilimciler bu ayın başlarında bir asteroit ile karıştırdı. (SpaceX Getty Images aracılığıyla)

SpaceX, Şubat 2018'de SpaceX'in büyük Falcon Heavy Rocket'in kızlık uçuşunda Tesla Roadster'ı başlattı.

Roadster'ın güneşin etrafında eliptik yörüngeye girmesi, Mars'ın biraz ötesine ve Dünya'ya doğru ilerlemesi bekleniyordu, ancak görünüşe göre Mars'ın yörüngesini aştı ve o zamanlar Musk'a göre asteroit kuşağına devam etti.

Tesla Roadster ile SpaceX lansmanı

SpaceX, Şubat 2018'de SpaceX'in büyük Falcon Heavy Rocket'in kızlık uçuşunda Tesla Roadster'ı başlattı. (Jim Watson/AFP Getty Images aracılığıyla))

Astronomi dergisine göre, Roadster bu ayın başlarında bir asteroitle karıştırıldığında, Astronomi dergisine göre, AY'nin yörüngesinden daha yakın olan Dünya'dan 150.000 milden daha azdı, yani gökbilimcilerin Dünya'ya ne kadar yaklaştığını izlemek isteyecekti.

Güçlü Webb teleskopu, şimdiye kadar gördüğü en eski süpernova fotoğraflarının fotoğraflarını çekiyor

Astrofizik Merkezi (CFA) astrofizikçi Jonathan McDowell, Astronomi dergisine, hatanın izlenmemiş nesnelerle ilgili sorunları gösterdiğini söyledi.

Elon Musk

Elon Musk'tan SpaceX o sırada eski kişisel arabasını yörüngeye başlattı. (Justin Sullivan)

“En kötü durumda, bir asteroit incelemek için bir uzay probu fırlatarak bir milyar harcıyorsunuz ve sadece oraya vardığınızda bir asteroit olmadığını fark ediyorsunuz” dedi.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Haberler Digital yorum için SpaceX'e ulaştı.

Damla

Global Mod
Global Mod
Elon Musk'un mizah anlayışı bu dünyanın dışında

SpaceX CEO'su yörüngeye bir Tesla Roadster'ı başlattıktan sonra, Massachusetts'teki Harvard-Smithsonian
Merhaba üretim tutkunları

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Jandarma

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, fırlatma sırasında yaşanan bazı teknik sorunlar nedeniyle Roadster, Mars yörüngesini ıskaladı ve Güneş etrafında başıboş bir şekilde hareket etmeye başladı
  • Ancak kısa bir süre sonra, bu cismin yedi yıl önce Elon Musk'ın reklam kampanyası kapsamında uzaya fırlattığı bir Tesla Roadster olduğu ortaya çıktı
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Ilayda

New member

SpaceX CEO'su yörüngeye bir Tesla Roadster'ı başlattıktan sonra, Massachusetts'teki Harvard-Smithsonian
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Jandarma

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Cambridge'deki Minor Planet Center, 2 Ocak 2025'te gök cismine "2018 CN41" adını vererek tescil etti
  • Bunun üzerine Minor Planet Center, 3 Ocak 2025'te yaptığı açıklamada, cismin asteroit kayıtlarından çıkarıldığını duyurdu
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Damla' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Jandarma Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, fırlatma
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Damla, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Onur

Global Mod
Global Mod

Selam aramıza yeni katılanlar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Jandarma

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Gök cismi, Ay'dan daha yakın bir mesafede hareket ettiği için bilim insanları arasında endişelere yol açtı. Ancak keşfin üzerinden 17 saat geçtikten sonra, cismin aslında SpaceX'in 2018 yılında Falcon Heavy roketiyle uzaya fırlattığı kiraz kırmızısı Tesla Roadster olduğu ortaya çıktı
  • Elon Musk, bu fırlatma ile aynı zamanda Mars'a insanlı yolculukların mümkün olabileceğini göstermeyi hedefledi
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Damla' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Jandarma Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, fırlatma
Bir paragraf daha olsa keyifle okurdum @Damla

Mahli

Global Mod
Global Mod

Selam sevgili forum

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tesla Roadster'ın uzaya fırlatılma amacı , SpaceX'in Falcon Heavy roketinin yeteneklerini test etmekti
  • Evet, 2025 yılında Harvard Üniversitesi'ne bağlı gökbilimciler, Dünya'ya tehlikeli bir şekilde yaklaştığını düşündükleri yeni bir asteroitin keşfedildiğini duyurdular
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Onur' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Jandarma Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Gök cismi, Ay'dan daha yakın bir
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Onur, ama destekleyici veri göremedim

Sevcan

Global Mod
Global Mod

Selam teknoloji dostları

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Jandarma

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Roadster'ın bir gün Mars'ta koloni kuran kişiler tarafından bulunabileceği de düşünüldü
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Belki yanılıyorum ama hissettiğim sonuç bu

Onur' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Jandarma Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Onur, çok genel kalmış

Mahli' Alıntı:
Selam sevgili forum Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tesla
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Mahli, bence gri alan daha geniş

Ilayda' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Jandarma Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Cambridge'deki
Haksız değilsin @Ilayda ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu